andrasidantack

2012-12-23
21:20:00

last christmas
23. En bild på dig som barn
julafton -92, jag är fyra och om jag minns rätt är det stora paketet till vänster mitt och innehåller ett barbiehus. utöver det ser allt så otroligt öststat ut här så det är sjukt.

2012-12-22
17:43:54

kittens in the sky
21. En bild där du är glad.
just denhär sekunden är jag hur lycklig som helst, hållandes en kattunge, påväg att borra ner mitt ansikte i pälsmagen. 
 
22. En bild som bäst beskriver ditt humör idag.
Denhär gifen. Eller ah, inte egentligen mitt humör idag utan mest hela jag och allt som händer i min hjärna.

2012-12-20
09:54:00

many years was spent like this
20. En bild på dig när du är ledsen
Juni 2009, sommarenhöstenvinternvåren som jag bara spenderade med att gråta och må dåligt. Av någon anledning tog jag alltid kort på migsjälv när jag grät och har varit likadan sedan jag var liten då jag ibland ställde mig framför vår hallspegel och grät, helt sjukt. Misstänker att det rör sig om någon ganska stark overklighetskänsla och att jag liksom har behövt se det för att verkligen tro på att jag finns och är. Nu tar jag inte längre kort på migsjälv när jag är ledsen, mest för att jag inte är ledsen så mycket längre men också för att jag oftast vet att jag finns.
 

2012-12-20
08:49:00

words to make you cry
nu har sherry och andrea åkt iväg på sin roadtrip i europa. martynas har åkt hem till vilnius. anita är påväg hem till tyskland. kvar är en haltande skara som ikväll ska gå ut. om några timmar har jag två prov och en presentation. utöver allt galet och intensivt som händer omkring mig som jag inte kan kontrollera så mycket så händer också bra saker, jag fick ett fantastiskt mail inatt från Martynas. Här är några godbitar:
"Dear Caroline,
Some more sentimental stuff 
I rarely see someone, who is so kind and crazy at the same time. The person who can call you motherfucker for studying on Saturday in school, and you want only to smile after it."
"I enjoyed every single conversation with you every single dance every single joke. You are my saviour when I was so desperate and wanted to burn the school down when writing US paper ;D Your unlimited energy was all over the place and it was immediately transferred to the rest of us."

FATTA! Jag kan inte ens förstå hur någon kan skriva något sådant fint till mig. OM mig! och jag kan seriöst inte fatta hur mycket jag tycker om Martynas, han är en sådan himla bra människa rakt av och jag vet inte riktigt hur det kommer bli i januari när han inte kommer tillbaka.
nu ska jag plugga på prov och göra klart min presentation, puss!

2012-12-19
11:25:00

all i want for christmas
19. En bild på din önskelista i år.
Julmat från Kresa
krämer från weleda så jag slipper bli torr och rynkig
 
det viktigaste av allt (eller nej, inte viktigare än maten...) en superdatanörd som kan fixa min dator från den slutgiltiga döden!
 
 


2012-12-19
00:15:00

true story
Hej vänner!
för att besvara era frågor; nej, jag har inte dött, blivit kidnappad eller allvarligt sjuk utan har helt enkelt massor att göra i skolan PLUS att folk åker hem och vi spenderar varje sekund vi kan tillsammans på barer och dansgolv och kramas och säger hejdå. Igår var vi ute en sista gång med Martynas som är en av dem jag gillar allra mest här och som inte ska komma tillbaka efter jul. När jag skulle gå från klubben kramades vi och pussades och jag började nästan gråta, så himla jobbigt och hemskt! kan inte fatta att jag inte kommer få se honom börja dansa sittandes runt tredje ölen längre eller se honom stjäla ännu ett ölglas från någon klubb bara för att han inte var klar med sin öl när de råkade stänga. sorgligt som attans är vad det är.
utöver sorgligheter så hade jag en fin hamburgerdate inatt med en tysk som jag misstänker nu är min vän efter några timmar intensivt samtal om allt ifrån hans stundande date till en lillasyster med ätstörningar. så himla fint med nya vänner! dessutom dansade jag med en kille som var så snygg att till och med nille sa att han skulle hångla med honom och fick alla rätt på provet i US foreign policy igår.
imorgon ska jag plugga inför prov i nordic countries in international politics, göra en 15 min presentation i samma ämne och plugga för prov i current issues in global economy, allt ska sättas på prov på torsdag!
 
Här kommer kalenderdagarna jag missat:
17. En bild på din familj.
så himla dålig bild men såvida man inte är typ kunglig så är det inte så ofta man tar familjeporträtt. här är iallafall hela min omedelbara familj med föräldrar och samtliga syskon. 
 

18. En bild på dig från idag.
jag och kanin säger godnatt

2012-12-16
17:02:45

glory days
16. En bild på dig som tonåring. 
18 år på ett berg i göteborg.

2012-12-15
14:43:24

late days
Är mitt uppe i mina finals vilket innebär att jag har tre prov, en presentation och cirka 40 sidor text i fyra olika ämnen att skriva under en väldans kort period, typ nästa vecka egentligen. Utöver det ska folk hem över jul och vissa kommer inte tillbaka vilket leder till sentimentala fester där vi skriver kärleksbrev till varandra. Eftersom att jag nu ligger lite efter i min kalender kommer tre dagar i ett och samma inlägg för att komma ikapp, cheers!
 
13. En bild på några av dina favoritsaker.
Kanin, min ultimata favorit i världen som jag antar räknas som sak men som egentligen är trygghet, hem, kärlek och möjliggörare till sömn i form av en sliten, lila kanin som jag haft så länge så att jag inte minns mitt liv utan henne.
 

14. En bild på dig som du inte visste om att den togs.
på rossö i somras
 
15. En bild på ett utav dina favoritcitat.
jag älskar dethär citatet för jag tycker det är så himla sant och så himla svåer. att inte kunna förlåta tär och äter upp en inifrån och förlåtandet i sig är mer en gest av kärlek till sig själv än till någon annan och en sådan otroligt viktig process. sedan är bilden i sig fin också!

2012-12-13
01:10:23

stage-high
efter kvällens julkonsert ger jag min insats 8 toasters av 10 möjliga. Mindes hela låten jag sjöng solo på, sjöng bra trots en skakig första vers, blev bekväm och slappnade av efter ett tag och njöt och dansade. det är ett sådant otroligt high att så stå på scen och jag älskar det så otroligt mycket. minns sista föreställningen av Lejonkungen och hur jag tänkte att det var sista gången jag stod på scen, kände strålkastarnas värme och hörde publikens applåder men nu stod jag där ikväll och sjöng med 35 personer bakom som lyfte mig. så himla fantastiskt! 

2012-12-12
14:24:00

poketo
jag räknar inte mig själv som en speciellt stor materialist. konsumerar inte något direkt och är inte så värst fäst vid saker egentligen. jag tycker inte om att handla kläder, har inget måste-ha-behov när det kommer till teknik, bryr mig inte om skor eller väskor. har en svag punkt för böcker och anteckningsböcker men inte så mycket annat. men så helt plötsligt händer det, snubblar över en sida på internet och vill ha mest allt. några favoriter från den fantastiska sidan poketo:
 
 
 

utöver att dregla över fina saker på internet väntar jag på att vattnet ska komma tillbaka i min lägenhet så att jag kan duscha. vill helst inte stå framför hundratals personer och sjunga med apsmutsigt hår på konserten ikväll. kan inte riktigt fatta att det är redan ikväll! och att jag åker hem nästa fredag!! HJÄLP! jag som trodde jag hade tid! nu måste jag plugga, vill iallafall ha varit lite produktiv idag!
puss
 
 
 
 

2012-12-12
12:10:07

family ties
12. En bild på någon som du saknar.
 
charming as ever syskon
 
 

2012-12-11
09:00:00

snart så
11. En bild på dina framtidsdrömmar.
att se alla generationer tänka med både hjärta och hjärna, inte bara barn

2012-12-10
18:06:50

manifesting destiny
Sitter i skolan för att plugga men glor istället på en dokumentär om en volontärorganisation i Jerusalem som heter save a childs heart. de tar emot barn med hjärtfel som inte har råd att opereras från gaza, irak, kina och andra fattigare områden och jag bara liparliparlipar och måstemåstemåste ut. Kan inte sluta läsa här heller och det gör inte saken bättre. Idag kom ansökningarna till seappis följeslagarprogram ut och jag måstemåsteMÅSTE söka, var min referens så att jag får åka, okej?!
puss

2012-12-10
10:51:40

cutiepie
10. En bild på ditt favoritdjur.
katt

2012-12-09
09:00:00

student life in prague
9. En bild på ditt rum.
mest såhär ser det ut ifrån min säng som är min värld i mitt rum. julslinga uppspikad på väggen, muchabilder på väggen och dator med facebook, plugg och masterchef australia!

2012-12-09
05:38:17

jullycka
åh herregud jag vill inte göra annat än lyssna på julmusik hela dagen hela mitt liv. har mitt vanliga absolut christmas-album och nu diana krall och michael bublé och eartha kitt och nat king cole och åh så himla fint, vill bara rulla mig i julen och snön och glitter och jag älskar jul så himla mycket, hur sjukt är inte det?

2012-12-08
09:02:00

fireworks
8. En bild från en av de bästa kvällarna i ditt liv.
4th of July 2012. Stod på ett hustak och hade Chicagos fantastiska skyline framför mig, en 360 view av fyrverkerier, en fullmåne ovanför skyskraporna, sällskap av min syster och random människor och en drink i min hand. kunde inte sluta tänka att jag aldrig kommer se något vackrare i hela mitt liv och att jag var så otroligt lycklig. och juste, jag vågade inte ta med kameran upp för stegen så bilden är googlad och utsikten var, ja det är möjligt, ÄNNU bättre och mer fantastisk än denna bilden.

2012-12-08
03:01:49

kitten
7. En bild på dig när du ser ut så som du alltid skulle vilja se ut.
halloween 2009, borde få vara katt varje dag

2012-12-07
04:55:30

precis så mycket kärlek som det bara kan bli
6. En bild på någon du älskar.
joel

2012-12-05
13:53:20

summer nights
5. En bild på dig som togs i somras.
jag och hanna efter danskavalka med Calvin Harris och Avicii på lollapalooza

2012-12-05
00:08:46

mon amour
4. En bild på någon du beundrar.
jag och kimberly i paris
jag tycker det är så svårt när man pratar om folk man beundrar för jag kan inte komma på någon alls. däremot kan jag komma på massa människor som har egenskaper som jag beundrar så himlans mycket. Kimberly tycker om sig själv på ett sätt som jag bara skulle kunna drömma om och ger sig själv ovillkorlig kärlek. Hon tycker att hon är limitless och blir således detta, en helt fantastisk självuppfyllande profetia som jag tycker är sjukt beundransvärd.
 
 
Förövrigt är min röst fortfarande inte som den ska vara vilket skrämmer mig. Börjar känna mig som nån random sångerskadiva som har tysta dagar och häver honung för att spara på rösten men imorgon har jag kör och de ska välja solist och jag kommer inte kunna sjunga. jag kommer stå där framme med en mick i min hand och inte få fram en endaste ton och det kommer göra mig så sjukt frustrerad och arg på mig själv!
jag har haft lunch idag med vän och fått höra att jag är judgemental, kall och svår att lära känna... jag trodde jag var ganska öppen? oh well, ibland gör man sitt bästa och ger allt man kan och inser att det inte räcker ändå.
underligt hur som helst.
puss

2012-12-04
00:41:36

good old times
3. En bild på din bästa vän.
trots att jag är socialt awkward så har jag en grupp med få men fantastiska och nära vänner som jag omöjligt kan välja mellan. På denna bilden är jag och Linnéa påväg till hennes bröllop. Linnéa är den som slår rekord i att vara min äldsta relation utanför familjen, way back till första klass! Hon är den personen som jag är 100% säker på att jag aldrig kommer bli av med och jag kommer träffa hennes barn och barnbarn och jag kommer få se henne bli rynkig och vi kommer bli gamla och skruttiga tillsammans. vi har highs och lows men kan prata en gång per år och få det att kännas som om att vi sågs igår, helt enkelt precis så som det blir när man känt varandra såpass länge så att man inte ens är vänner längre utan familj.
 
 

2012-12-03
00:49:00

julkalender
Jag hittade en decemberutmaning på niotillfem med 24 bilder om sig själv, ett bildblogginlägg varje dag fram till jul och eftersom att det redan är den andra kör vi på med två bilder idag!
 
1. En bild på dig som du själv tycker om.
 
denhär bilden tycker jag om av så himlans många anledningar. det viktigaste är att jag är på rossö, mitt absoluta favoritställe på hela jorden. det enda stället där jag ungefär alltid kan sova, platsen där jag alltid har känt mig trygg även om saker har varit stormigt runt mig, skogarna där jag sprungit runt barfota i mossan och klättrat i träd. helt enkelt min fristad och ön där jag kan andas som bäst fri från allt som trycker. utöver detta har jag på mig en skitgrym stena lineoverall och sågar ner träd med motorsåg vilket är helt otroligt roligt. vill såga med motorsåg jämt!
 
2. En bild på dig hemma.
här har jag precisprecis kommit till Prag och tittar ut genom mitt fina takfönster och ser helt sjukt from ut vilket är himlans olika mig.
 
 
 
puss!

2012-12-02
14:58:26

plötsligt händer det
kvällen när man blir ganska full bara för att bartendern är söt