andrasidantack

2013-05-29
16:38:19

toxic
uppsatsen lämnades in i måndags. känslan är..konstig. vet inte om det är någon direkt lättnad eller om det känns tomt. känns mest bara vemodigt att inse att om en vecka är min utbildning klar och det finns folk här som jag aldrig kommer träffa igen. det finns folk i klassen som jag älskar och som verkligen betyder mycket för mig som jag inte vet om jag nånsin ser igen. jag vet att mycket av det är mitt fel också, jag är så HIMLA dålig på att höra av mig. jag försöker men kan inte hjälpa att känna mig ivägen och jobbig och det gör att jag aldrig vågar ta kontakt med folk.
långt bak har jag en ångest som gnager. jag har haft det ett tag. det är en mix mellan att vara ensam och en oviss framtid tror jag. mest vill jag bara rulla ihop mig till en boll och ligga under täcket varje dag. jag gör det ganska mycket också, bollar mig under täcket det vill säga.

2013-05-25
08:51:08

what a difference a day makes
somnade precis sittandes och med ögonen öppna. är kanske liteliteliiite trött efter att ha varit vaken i 24 timmar. dock har det varit värt det, nu har jag 23 sidor! Igår hade jag 15! Bara sju kvar och sedan kan jag redigera och gråta över min formaliainkompetens. och sedan efter måndag kan jag sova hur mycket jag vill! hejjahejjahejja!

2013-05-25
03:50:09

sol
klockan är tio i fyra på morgonen och jag sitter på skolan och ser solen gå upp. inatt var solen nere i knappt 45 minuter innan det började ljusna igen.
norrland är så fantastiskt vackert.
jag borde sitta här och ha ångest just nu för snart är det en ny dag och två dagar kvar tills jag ska lämna in min färdiga uppsats och jag har fortfarande 9 sidor att skriva. men jag har inte ångest.
jag har ingen ångest för jag har en varm sol rakt framför mig som kastar mjuka skuggor av rosa och orange på hustak och skolväggar.
jag har ingen ångest för solen skiner och den kommer fortsätta skina vare sig jag skriver klart dethär eller inte.
vissa saker är större.
som det där blåbärsriset som jag hittade i skogen i onsdags som gick ända upp till höften eller fågelungarna jag hörde kvittra högt upp i en gran när jag gick hem lite efter midnatt igår natt. och den varma solen och den fina fullmånen som sken domdära korta 45 mörka minutrarna för bara några stunder sedan.
vissa saker är större och viktigare än mig och min uppsats, världen utanför.
 

2013-05-22
11:38:00

soundtrack of our lives
varje period i mitt liv har ett soundtrack, en låt eller en skiva som spelas om och om igen och låtar som rullar i mitt huvud när jag är ledsen, arg eller lycklig för att jag tänker att det skulle passa in om mitt liv var en film. 
Under en vår på högstadiet smet jag iväg varje rast och la mig i ett träd i solen och lyssnade på soundtracket till Almost Famous och fantiserade om min begravning.
Sommaren i Chicago lyssnade jag på Time of my life varenda gång jag låste lägenheten och gick ut och Here Comes the Sun och Oh Yoko! varje gång jag cyklade.
I Prag lyssnade jag på Etta James' skiva At Last! varje gång jag åkte spårvagn genom staden och Taylor Swifts skiva Red varje gång jag skrev hemtenta (fråga mig inte varför Taylor Swift..).
I Umeå när jag skriver C-uppsats har jag inte varit lika konsekvent, dock rullar ungefär samma musik hela tiden. En blandning mellan Sara Bareilles, Ingrid Michaelson, The Greatful Dead, Jefferson Airplane, The Byrds och The Paper Kites. Hippie möter indie möter singer-songwriter, helt enkelt jag denna gången, känns bra!
13 sidor på uppsatsen, 17 to go!

2013-05-21
17:15:05

problem för den akademiske
det värsta med att skriva c-uppsats är att jag får så sjukt ont i röven av att sitta ner så himla länge. tackar gud för min stora rumpa annars hade mina sittben borrat sig igenom mig och jag hade blivit handikappad för livet.

2013-05-21
01:22:31

breath
The storm is coming but I don't mind
People are dying, I close my blinds

All that I know is I'm breathing now

I want to change the world
Instead I sleep 
 
 
 
ständigt aktuell theme-song i mitt liv. så otroligt mycket jag vill göra och kunna göra, så otroligt lite jag gör.

2013-05-18
14:46:55

all those friendly people
jag drömmer om den amerikanska södern.

2013-05-04
23:59:00

dagen före dagen
sista skälvande minuterna som 24åring!