andrasidantack

2012-07-25
18:57:59

overload
idag ska jag gå brevid på Taxim, hur nervöst som helst!
jag har hängt där innan med Hanna och jobbat med henne med allt hon gör som pastry chef men nu, nu ska jag vara där framme i restaurangen och jag har ärligt talat ingen aning om vad jag ska göra, vad chefen vill att jag ska göra. Servera? Vara hostess? Random bitch? Ingen aning! Ganska säker är jag dock på att jag inte ska behöva laga mat som jag drömde inatt, total panik!!
Om jag förstått rätt behövs jag i helgen då det är wicker park fest och hela området översvämmas med fler hipsters än vanligt (är det ens möjligt?!), konstutställningar, musik och rykande värme. Hur nervös jag än är
ska det iallafall bli fantastiskt! Nu måste jag iväg och köpa skor, det är en tämligen fancy restaurang så jag måste följa klädkoden vilket såklart är svart. Vem äger svart allt? HJÄLP! Om jag någon gång äger en restaurang ska min klädkod vara regnbåge, sådetså!
puss!

2012-07-22
19:53:28

I left my heart in norrland
jag drabbas av akut sollefteålängt och ännu mera panik när jag inser att jag aldrig kommer återvända till min lägenhet och livet på källsta och IKK. jag kommer aldrig bo i huset med alla dörrar öppna och vakna av att någon lägger sig i min säng och måste prata precis nunuNU och inte kan vänta en sekund till igen. kommer inte laga mat till mig själv och sluta upp med middag för fyra för att doften i korridoren lockade hungriga vänner. kommer aldrig umgås dygnet runt med så mycket människor och fortfarande tycka om dem.
tänk vilken skillnad två år gjorde, hur jag åkte upp helt trasig och åkte därifrån som en människa. hur jag någon gång första månaden stod på en fest och grät för att jag kom på att jag var lycklig. lycklig för första gången i mitt liv. åh vilken skillnad två år kan göra!


2012-07-22
04:23:49

home
det var så mycket saker som jag hade tänkt göra denna sommaren, så många planer som jag gjorde innan jag ens kom hit. det blir lite så som det alltid blir med mig, kan inte låta bli att tänka fram och aldrigaldrigaldrig vara här och nu. jag drömmer stort men vågar lite.
hur som helst så hade jag en lista på runt femton punkter med allt från att gå på date till att lära mig åka longboard och nu när över halva resan är över har jag nog bockat av tre saker.
jag hade tänkt volontära på lite olika soppkök (svåra att få tag på och det soppköket som faktiskt svarade låg 1½ timma bort och skulle kosta mig $18 varje gång jag åkte ut)
jag hade tänkt gå på date (ett stort nej där..)
hade tänkt försöka lära mig ragga (ÄNNU mera nej..)
hade tänkt plugga (tar emot pengarna men har knappt öppnat en bok, nästa vecka ska en femsidig rapport in..)
hade tänkt lära mig åka longboard
hade tänkt tatuera mig
hade tänkt hångla
hade tänkt bli brun
hur som helst, alla mina planer har failat något enormt för denna sommaren.
men trots att inget blivit som jag planerat så räcker det med att bara lyfta blicken och se upp och ut över staden för att jag ska känna mig lycklig och helt tillfreds.
jag älskar chicago. jag älskar att landa med flygplanet och ta första andetaget utanför flygplatsen och känna det lugnet som doften av staden ger. jag älskar dess arkitektur med en fantastisk blandning av gamla townhouses och hus så höga att ögonen inte räcker till. jag älskar att sitta på bussen eller tåget och titta på folk. jag älskar att känna igen mig och hitta i staden. jag älskar att ta cykeln till hannas jobb och tänka på vilka hus jag vill köpa. jag älskar att jag inte känner mig lika ful här som i resten av världen. jag älskar alla snygga hipstermänniskor i Wicker Park. jag älskar hur folk ser mig i ögonen och ler tillbaka. jag älskar lukten av staden. jag älskar alla festivaler och spelningar runt om i staden som är gratis. jag älskar det galna vädret med den sjuka värmen som leder till alla fantastiska åskstormar som får rutorna att skallra. jag älskar att kunna kollektivtrafiken. jag älskar att jag kan känna mig lugn och för en gångs skull sova.

2012-07-20
06:58:36

dag två på halva två
dethär med att börja blogga igen går tydligen inte så väldans bra.
iallafall så är jag inne på dag två på resans andra halva och har 24 hela dagar kvar här i chicago. inget här går riktigt som jag hade tänkt men allt är egentligen helt fantastiskt ändå. jag hade tänkt lära mig åka longboard, plugga mycket, lära mig ragga, träna, volontära och bli lite smal. inget av det har inträffat. istället har jag ätit massa god mat, lyssnat på mycket livemusik, åkt kollektivt, tittat på vackra männsikor, jobbat som min systers köksbitch och totalt ignorerat att plugga. och svettats något enormt, temeperaturen sjunker sällan under 30 grader och luftfuktigheten är en riktig jäkla bitch, runt 40-50%!!
hur som helst så är allt här helt otroligt fint och jag är lite rädd för att åka hem till sverige där jag ska skippas iväg direkt för att ta körkort och sedan flytten till Prag som jag inte kunnat fixa något till ännu.. åh den skräckblandade förtjusningen som är mitt liv!

2012-07-06
16:51:09

4th of july
I onsdags var det USAs independence day så Hanna och Josh var lediga från jobbet och vi bestämde oss för att göra en roadtrip.
Med väckarklockan på halv åtta, mat nedpackad och kroppen heltäckt med solskydd tog vi bilen för att åka från en stat, genom en annan och hamna i en tredje och Warren dunes. Otrolig värme, konstant sol, sanddyner att bestiga och en sjö stor som havet att bada i, helt fantastiskt!
Efter sex timmar av näst intill konstant badande (för att värmen var helt sjuk) åkte vi till New buffalo för mat och josh fick äntligen köpa glass av smaken blue moon som tydligen bara finns i michigan. Vi åkte hem och upptäckte att solen tagit hårdare på huden än vad vi till en början trott.
Sedan kom kvällen, den vackra, helt fantastiska kvällen som kan ha haft en av de vackraste utsikterna jag sett i hela mitt liv. Efter att ha klättrat upp på en stege vilket fick mig att tro att jag skulle dö kom vi upp på hustaket och jag lovar er att mitt hjärta stannade för väl där uppe hade vi utsikt över chicagos skyline, en helt enorm och gul fullmåne och en 360 vy med konstanta fyrverkerier.
Uppe på taket satt vi i vad som kändes som en evighet och när jag väl skulle gå ner för stegen igen var mitt tillstånd tämligen påverkat och stegen kändes, om möjligt, ännu läskigare. När jag kom ner därifrån var jag helt chockad över att jag levde och kunde inte riktigt släppa utsikten.
Förövrigt så gör jag inte så mycket här, läser kurslitteratur, går på bio, lyssnar på joshs spelningar och träffar nytt folk. På måndag är det gratiskonsert nere i millenium park med james vincent mcmorrow som jag ser fram emot så mycket, så mycket!
hurra!

2012-07-01
11:10:26

one thing
har precis kommit hem och spenderat kvällen med mailbou-cola och öl på min systers restaurang Taxim. så himla fint och mysigt. Hanna fick chockattack då två av killarna på hennes jobb berättade att det tagit slut med deras förhållanden, när vi kom hem åt vi pizza och pratade om hur vi gärna skulle vara deras rebound och att jag får rapportera vidare om något händer. vi besämde att vi skulle ta drew under våra vingar och gå och äta etiopisk mat och jag är så sugen efter att kimberly och sara pratat så fint om det.
jag längtar efter sollefteå ibland och mitt liv där, hur jag kände mig trygg och älskad, visste min roll i samhället som vi hade skapat. hur jag saknar att ligga i min säng med massa andra människor som kommit in medans jag sovit och bara mysa och prata om kvällen innan.
tänker att denna sommaren ska jag känna mig snygg och låtsas som om att alla andra håller med tills de gör det.