andrasidantack

2013-02-20
05:08:09

natten i mörkret
note to self för framtida nätter i lindellhallen: den sista ljuskällan släcks 01.00 och vid det laget blir det bäcksvart. vi snackar någon skulle kunna krypa fram och ställa sig två meter framför mig och jag skulle typ vara blind = skräckblandad förtjusning. Ljusen tänds åter igen 05.00 då även första personalen kommer till cafét, vad gör hen här så tidigt?! fattar inte!
jag har 15 000 tecken och ska dra mot bussen om typ 40 minuter, inte klar alls så som jag hade hoppats men ändå, dagar kvar att skriva det sista i Prag och fortfarande 40 min kvar, mycket kan hända av stressen. Vet ju sedan innan att det tenderar att ha en motiverande effekt på mig. Så låt oss hoppas för iallafall 1000 tecken till innan buss!
puss!

2013-02-19
23:15:00

wasted life
klockan är lite över elva och jag sitter kvar i skolan, om sju timmar går min buss till flygplatsen och jag åker till prag. tills dess ska jag stanna på skolan och skriva 6½ sidor text. det går inte så bra nu. jag är oproduktiv, gör inget alls, stirrar ut genom fönstret, fryser, ångestar över prag, över umeå, över skolan, över c-uppsats, över framtiden, över att bli anställd, arbetslös, hemlös, värdelös. minst sagt, det är vid stunder som dessa jag undrar vad jag gör med mitt liv. alla timmar jag spenderar med att ha ångest över skolan, något som jag valt helt själv att göra! panik över paniken att inte göra något, eviga moment 22. panik över att ha så mycket att göra att jag inte gör någonting och sedan ångesten över att jag inget gör som leder till att jag inget kan göra. puh!
det är vid stunder som dessa då jag måste påminna mig om att om detta är det värsta som finns i mitt liv nu, även om det för mig är otroligt ångestladdat, så har jag det ganska bra. jag svälter inte, jag har ett hem, jag har en familj och vänner som älskar mig och jag vill inte dö och tycker betydligt mycket bättre om migsjälv än för några år sedan. fortfarande antagligen under snittet men mirakelnivåer i min värld.
umeå hittills har varit ångestfylld och hemsk men jag överlever, det är eyes on the prize. om fyra månader har jag en kandidatexamen. not too shabby!

2013-02-07
00:37:00

listor
1. Hur gammal är du? 24 år!

2. Hur gammal känner du dig? Gammal som gatan när jag tänker åldersmässigt och själsligt, inte en dag över 19 när jag tänker dansgolvsmässigt.

3. Vad har du gjort i dag? Sov till åtta, åt frukost med Maya, var på skolan mellan 10-13 där jag mest pratade med Moa, gick till Frida och läste artiklar och pluggade och släpade sedan mitt pick och pack till Maya där jag nu ska bo i ett tag. 

4. Vilken film såg du senast? The Blind Side, lika bra varje gång.

5. Vem ringde du senast? Kimberly. Skulle säkert säga något viktigt som vad jag var sugen på att äta eller liknande.

6. Är du besatt av någonting? Jag tror inte det.. jag gillar att wikipedia olika djur och lära mig allt om dem. och så är jag en riktig foodie också! Och så älskar jag listor och böcker och måste minnas alltalltallt. men besatthet? naej, tror inte det..

7. Är du rädd för blod? Inte det minsta, tycker kroppen är så himla cool!
 

8. Kan du nämna fem statsministrar under 1900-talet i Sverige? Det vore väl pinsamt om inte annat? Palme, Reinfeldt, Persson, Hansson och Bildt.

9. Googlade du för att få fram svaret på föregående fråga? Nej men var lite osäker på Bildt..

10. Vilken färg är dominerande i din garderob? Svart, blått och grönt och mönstrat i olika färger.
 

11. Vilken är din favorithögtid? Jul utan tvekan, önskar jag var en elf och bodde på nordpolen och hade jul året runt.

12. Vart i världen skulle du vilja befinna dig just nu? I Prag eller Chicago.

13. Nämn en plats i världen du besökt som du aldrig vill återvända till? Ingen speciell plats, jag gillar världen.

14. Hur vill du tillbringa din pension? På Rossö.

15. Har du någon gång brutit ett ben? Tror inte det? Bara sjuka stukningar!

16. Vilka fem saker vill du inte vara utan i ditt skafferi/kyl? Vitlök, gullök, mjölk, te och ägg.

17. Vem är din favoritkändis? Ryan Gosling mest för att han är så himlahimla vacker. Och älskar det mesta med Drew Barrymore och Sandra Bullock, kan inte låta bli.

18. Vad är du på för humör just nu? Helt pirrigt lycklig efter att ha fått reda på att Anita kommer vara i Prag när jag åker dit om två veckor vilket innebär att nästan hela favoritgruppen från Prag kommer vara där, bara nille kvar att arbeta på!

19. Vilka världsdelar har du varit i? Europa, Nordamerika och Afrika.

20. Snarkar du? Nope. Förutom när jag är sjuk och den allra första gången jag somnade inför Love, så himla pinsamt och dålig timing, ville dö.

21. Vilka yrken har du provat på? Inte så himlans många faktiskt! Men kallskänka/ restaurangansvarig, personlig assistent, köksbitch, olika festivaljobb som security och servera falafel och några helger servitris.

22. Hur går du helst klädd? Svarta strumbyxor, svart pennkjol från indiska, linne och kofta. Har typ på mig samma kläder jämt.

23. Vilket stjärntecken är du född i? Oxe.

24. Vilket är ditt favoritgodis? Är inte så himla godisig egentligen men älskar salt lakrits som är så salt så magen gör ont.

25. Vilket var ditt bästa ämne i skolan? Svenska och engelska. På gymnasiet hade jag bra betyg i allt som var artsy fartsy och som inte är användbart i riktiga livet, typ musikhistoria, nutida konst, idé- och kulturhistoria, scenisk produktion och dansimprovisation & komposition.

26. Vad har du på dig just nu? Sovskjorta.

27. Vilken är din favoritaffär? Apoteket och bokaffärer.

28. Vad har du för storlek i kläder? M-XL

29. Vad har du i dina fickor? Har inga fickor på mina kläder.. men mina väskor är alltid fyllda av olika nueva, pennor, kvitton med låttexter, dikter och påminnelser och min plånbok.

30. Vad köpte du senast? Spenat, tomat och creme fraiche.

31. Hur många gånger har du flyttat? Glimmergatan, Källgatan, Kungsgatan, Jungmannen, Via Volpe, Källstavägen, Lidicka och Umeå.. åtta gånger! Sex gånger inom Sverige och en gång till Italien och en till Tjeckien!

32. Om du var fast ensam på en öde ö, vilka tre saker skulle du ta med? Kniv, tändstål och kanin.

33. Är du morgon- eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska utan tvekan.

34. Senaste filmen du såg på bio? Life of Pi, amazing!
  
35. Har du blivit sydd någon gång? Nej.

36. Har du någon gång badat naken utomhus? Ja.

37. Vad åt du till frukost? Tre falu råg-rut med bregott och ost.

38. Hur såg ditt liv ut för tio år sedan? Jag var 14 år, gick i nian, hade precis börjat andas efter min första helt sjuka depression och hängde med Rebecca i en replokal med nya människor och festade endel för första gången i mitt liv. Möttes av folk som inte förstod att jag kunde festa även om jag inte drack. Var tillsammans med Magnus och åt ingenting, spydde som en kalv och var smalare än nånsin innan. Spenderade så mycket tid jag bara kunde hemifrån och hade mer eller mindre konstant ångest.

39. Vem gjorde senast något extra speciellt för dig? Händer mest hela tiden. Maya och Frida låter mig bo hos dem när jag är hemlös i Umeå, Kimberly lagar fantastisk köttfärssås som vi äter tillsammans och Linus låter mig krama honom så att jag känner mig varm inombords.

40. Vad var det sista du åt? Två saltlakritsklubbor för två timmar sedan och en kopp té.

41. Är du blyg? Inte direkt, mest socialt efterbliven. Tycker nya människor är lite ångestladdat, tänk om de inte gillar mig?!

42. När flög du senast? Till Umeå för en och en halv vecka sedan när jag flyttade hit!

43. Har du något tatuering? Nope, alldeles för feg, känns så permanent!

44. Har du varit med om en bilolycka? Nej.

45. Har du något bevarat inom dig som ingen annan vet? Antagligen massvis.

46. Vilken är den roligaste träningsformen? Nattklubbsdans!

47. Har du några husdjur? Nope.

48. Vill du gifta dig? Med rätt person, absolut.

49. Var växte dina föräldrar upp? Mamma i Göteborg och pappa i Brno, Tjeckoslovakien.

50. Har du någon gång ringt polisen? Nej.

51. Vilka är dina största svagheter? "Kan själv", som kan gå för långt och bristande självförtroende.

52. Har du, eller har haft, något smeknamn? Mestadels Kresa men också Carro (vilket jag inte riktigt gillar) och Calorien.

53. Vad ska du göra imorrn? Skola och hänga på en gymnasiemässa och svara på barnens frågor om utlandsstudier! Det ni!